knjige

Razmišljajući da li bi ovaj tekst napisao iz osobne perspektive ili zadržao službeni ton odlučio sam krenuti od samih početaka.

Još od doba pelena gurao sam sa tatom glavu u televizore, gledao kako se popravljaju televizori, radio prijemnici, videorekorderi i ostala garda tadašnjih kućnih elektroničkih aparata. Uvijek je bilo zanimljivo gledati kako se oživljavaju uređaji. Taj proces me fascinirao. Kako je moguće prepoznati neispravnu komponentu u toj đungli valjaka i kockica, žica i kutijica raznih boja i oblika.

Lemiti sam počeo već u ranijoj školskoj dobi, imao sam svoj kofer s alatom, a sve igračke su bile rastavljane i modificirane. Popravljane čak i ako su radile. Već su tu i prijatelji iz susjedstva počeli donositi svoje igračke na popravak, a njihovi roditelji su me gledali kao genija. Ne moram ni pisati o tome da sam kroz srednjoškolski period rasturio struku, no kao i svakom teenageru većina fokusa nije bila na školi i struci. Tek kasnije, kada sam maturirao, a ljeto je trebalo preživjeti, počeo sam zarađivati od servisa informatičke opreme, postepeno pretvarajući znanje i iskustvo u business. Konstantno sam ulagao u svoje znanje, opremu i alat, klijenata je bilo sve više, iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec, možete već i sami pogoditi kako je dalje išlo.

Danas sam vlasnik perspektivnoglaptopnapolici informatičkog servisa u regiji. Fokusirani smo na digitalnu elektroniku, popravke na nivou čipa, kompleksnu dijagnozu kvara i prodaju rezervnih dijelova. Popravke izvršavamo sa velikim postotkom uspješnosti i malim postotkom reklamacija, otklanjamo komplicirane kvarove matičnih ploča, donose nam ploče i uređaje iz drugih servisa (i velikih i malih) kako bi otklonili kvar.

Iz malog “sobnog” servisa narasla je veličina, servis od povjerenja i profesionalnosti, kontrolom kvalitete i težnjom k izvrsnosti podižemo prag zadovoljstva stranaka. Budite i Vi među njima.

Sa poštovanjem,
Darko Šturlan

 

RAM – Opskrba Informatičkom Energijom

RAM Obrt za računalne djelatnosti
vl. Darko Šturlan
Gradna 95, 10430 Samobor

MB: 92806813
OIB: 92970271726
ŽR RBA: 24840089-1105028494

Datum upisa u registar: 23.02.2009.
Datum poč. obav. obrta: 23.02.2009.

Djelatnosti po NKD:
Popravak računala i periferne opreme
Savjetovanje u vezi s računalima
Upravljanje računalnom opremom i sustavom
Ostale uslužne djelatnosti u vezi s informacijskom tehnologijom i računalima
Ostala trgovina na malo

error: Zabranjeno kopiranje!
hrHrvatski
en_USEnglish hrHrvatski