Problemi s prekratkim trajanjem baterije na pametnom telefonu noćna su mora svih korisnika. Korisnici su navikli uvijek imati rezervni punjač pri ruci, no to nije idealno rješenje ako su negdje na javnom mjestu jer punjač ipak treba negdje priključiti što im stvara dodatne komplikacije i troši vrijeme.

Dosad se pojavio popriličan broj raznih rješenja koja manje ili više učinkovito pokušavaju riješiti ovaj problem. Koncept dizajnera Tsing Chih-Hsiena svakako je jedan od najzanimljivijih, zbog čega je dobio i prestižnu nagradu Red Dot Award.

Svom izumu nadjenuo je ime Mini Power, a riječ je o minijaturnom, biorazgradivom,jednokratnom punjaču, idealnom za korištenje u pokretu.

Za razliku od klasičnih dodatnih baterija koje je prvo potrebno napuniti da bi bile iskoristive i punjača koji korisnike ograničavaju u kretanju, Mini Power bi trebao predstavljati alternativu lišenu takvih nedostataka.

Ideja je da, kad vam je baterija na pametnom telefonu pri kraju, u obližnjoj prodavaonicikupite jednokratni spremnik koji u sebi sadržava dovoljno energije za dodatna dva, četiri ili šest sati normalnog rada, jednostavno ga priključite na ulaz svog pametnog telefona i po obavljenom punjenju ga bacite – bez brige o okolišu jer je Mini Power potpuno biorazgradiv.

Izvor: 24sata.hr