Ram servis
Ram servis3 days ago
digitalno pečačenje? e pa moji youtuberi plačajte porez!
Ram servis
Ram servis shared UNILAD Tech's post.4 days ago
Kod nas je uvijek sve pod kontrolom. 👍
Ram servis
');jQuery( ".feed_dynamic_video_classsqtvbnsjxn_page .fts-greater-than-width-height.fts-fb-video-on-page, .feed_dynamic_video_classsqtvbnsjxn_page iframe" ).css({"height": "720px", "width": "720px"});});});
UNILAD Tech
😂😂
Ram servis
Ram servis shared Filmelon's video.6 days ago
Bravo Google!
Ram servis
');jQuery( ".feed_dynamic_video_classstosnuvjjl_page .fts-greater-than-width-height.fts-fb-video-on-page, .feed_dynamic_video_classstosnuvjjl_page iframe" ).css({"height": "720px", "width": "720px"});});});
Filmelon
Google Maps with Augmented Reality! 😯 Follow us @ www.instagram.com/filmelon Inbox us | Go viral 🙂
Ram servis
Ram servis6 days ago
Prolije li vam se tekućina po laptopu, u najgorem slučaju morat ćete kupiti novi. No prolijevanje tekućine može imati daleko skuplje posljedice, zbog samih informacija pohranjenih na tom kompjuteru.

Radno okruženje modernog čovjeka gotovo da podrazumijeva kavu ili neko drugo piće u blizini računala. Prolijevanje tekućine po laptopu najčešće podrazumijeva i kvar laptopa, no nudimo vam nekoliko koraka koje bi trebalo poduzeti kada se to dogodi.

Što uraditi ako se prolije tekućina po laptopu
1 Nakon prolijevanja treba što prije ugasiti laptop. Nije dobro čekati spori proces gašenja sustava, već je daleko pametnije držati tipku za paljenje/gašenje nekoliko sekundi što će završiti trenutnim gašenjem. Sačuvati dokumente i posao prije gašenja, ako je moguće i brzo izvedivo. Zatim bi valjalo okrenuti laptop naopako i izvaditi bateriju, prije toga obavezno treba laptop isključiti iz struje, ako je bio spojen. Prilikom okretanja laptop ne bi trebalo biti sklopljen da tekućina s tastature ne iscuri po ekranu.

2 Prilikom vađenja baterije, tekućina bi trebala koliko-toliko iscuriti iz tipkovnice zbog položaja u kojem se laptop nalazi. Spretniji korisnici mogli bi također izvaditi iz laptopa tvrdi disk da sačuvaju podatke u slučaju općeg kvara.

3 Kada tekućina prestane curiti iz laptopa, poželjno ga je okrenuti na bok i provjeriti curi li u tom položaju. Ukoliko nema više nikakve tekućine koja curi, baterija i disk su uklonjeni, laptop treba prebrisati pamučnom krpom da se pokupi zaostala tekućina.

4 Sljedeće što možete poduzeti je da uklonite sve vidljive vijke i otvorite prijenosnik te da sa papirnatim ubrusima pokupite sav višak tekućine. spretniji korisnici mogu doći do same matične ploče te pažljivo posušiti sve dijelove te očistiti konektore i ploču alkoholom.

5 Ako se radi o jako slatkoj tekućini, postoji mogućnost da tipkovnica nakon ovog postupka neće raditi kao i prije. U tom slučaju treba napraviti, ako je moguće, sigurnosnu pohranu podataka te poslati laptop u servis na profesionalno čišćenje ili popravak.

6 Bez obzira da li se prijenosnik nakon nekolika dana pali svakako je preporučeno čišćenje svih komponenti jer spojevi mogu korodirati tek nakon par tjedana. Ako niste u mogućnosti obaviti korak 4 svakako preporučujemo prijenosnik odnijeti u servis kako bi se procijenila moguća šteta od tekućine te kako bi se moglo adekvatno sve očistiti i posušiti.
Ram servis
Ram servis added a new photo.1 week ago
error: Zabranjeno kopiranje!
hrHrvatski
en_USEnglish hrHrvatski