Nakon što je Apple objavio rekordnu dobit u posljednjem kvartalu prošle godine, prvenstveno zbog snažne prodaje iPhonea, Business Insider  objašnjava “zašto su telefoni pogonjeni Android operativnim sistemom bolji od Appleovog iOS-a”.

1. Prilikom kupnje iPhone količina podatkovnog mjesta koju kupite s njim ne može se nadograditi, dok većina Androida ima ulaze za microSD kartice s kojima vrlo lako i jeftino možete povećati njegov podatkovni kapacitet.

2. Ako biste morali izdvojiti slabu točka gotovo svakog telefona, to bi zasigurno bila baterija koja prosječnom korisniku ne može izdržati duže od dan ili dva. Prednost Androida u ovom segmentu je da ako baterija nakon dužeg vremena stvarno počinje otkazivati poslušnost, u velikoj većini slučajeva ju možete zamijeniti novom dok to kod iPhonea nije moguće.

3. Android arhivira fotografije, skinute slike, screenshotove u zasebne datoteke i ako im želite pristupiti jednostavno spojite telefon s računalom. Generalno gledano, Android ima zavidnu razinu mogućnosti manipulacije s podatkovnim sistemom te je on prikazan slično kao i podaci na računalu. IPhone ne dopušta takvu razinu manipulacije podacima.

4. Ako volite slušati glazbu preko telefona, na Androidu možete bez ograničenja stavljati glazbu iz kojeg god izvore želite. Apple i iOS 8 imaju drugačiju politiku. Kako bi slušali glazbu na iPhoneu, morate ju prebaciti preko servisa iTunes, a ako kojim slučajem želite fotografije prebaciti na računalo morate to učiniti preko aplikacije iPhoto.

5. Punjenje baterije je svakodnevni posao – a on će biti mnogo lakši ukoliko imate Android. Njega možete napuniti s bilo kojim micro-USB punjačem koji su jeftini i imate ih vjerojatno nekoliko. Za napunit iPhone morat ćete koristiti Appleov ‘Ligtninig’ punjač.

6. Ako dijelite svoj Android tablet s obitelji ili kolegama, možete napraviti korisničkih računa koliko vam je potrebno te na taj način ograničiti određene informacije od ostalih. iPad nema tu mogućnost.

7. Appleova verzija Googla Mapsa nije toliko kvalitetna kao na Androidu, tim više što ju ne možete postaviti kao primarnu opciju.

8. Podešavanje početnog ekrana na Androidu je mnogo fleksibilnije nego na iPhoneu – tim više što se možete služiti widgetima.

 9. Na nekim Android telefonima (LG), možete imati otvoreno nekoliko različitih aplikacija istovremeno. Možete ih smanjivati i povećavati te pomicati lijevo ili desno.

10. Na Androidu, sve obavijesti pojaviti će se na vrhu ekrana što uvelike pomaže da zapamtite što trebate pogledati ili napraviti.

Izvor: poslovni.hr